Trips

Trips vanuit Rumah Senang

Mogelijkheden voor trips vanuit Rumah Senang/Kalibaru.

 

Grote plantagetrip.

Deze trip gaat naar de plantage in Kaliklatak en duurt ongeveer een halve dag, U gaat kijken naar koffie-, cacao- en rubberplantages met tevens een bezoek aan de fabriek waar de producten worden verwerkt.

 

Dagtrip naar Baluran Nationaal Park.

Van Situbondo is het ongeveer 60 km naar Wonorejo. In de buurt van dit dorp is de ingang van het 250 vierkante km grote Nationale Park Baluran.

Om de Gunung Baluran (1247 mtr) in het zuiden van het natuurpark, strekken zich dichte regenwouden uit; het noordelijke deel ligt al buiten de altijd vochtige binnenste tropenzone en wordt gekenmerkt door een weids en open landschap dat veel weg heeft van de savanne. Aan de kusten wisselen zandstranden af met mangrovebossen; voor de kust liggen koraalriffen. In dit volkomen verlaten stukje land aan de noordoostpunt van Java vindt men een zeer rijke fauna: onder andere de kantjil (Maleis dwerghert) het muntjak-hert, het gevaarlijke wilde banteng-rund, wilde zwijnen en verschillende soorten apen en talrijke vogelsoorten, waaronder haviken, kleine vinken, pauwen, honingzuigers en bonte pegaaien, en ook een variant van de Komodo varaan.

 

Wandeling door de rijstvelden.

Wandeling door de rijstvelden in de directe omgeving van het dorp.

 

Wandeling op de berg Gunung Putri.

Wandeling achter Rumah Senang bij Margo Utomo II, aan de andere kant van de rivier met suikerriet en koffieplantages duurt ongeveer een halve dag een beetje conditie is wel vereist. Deze wandeling kan worden gemaakt met of zonder gids. Via een routebeschrijving kunt u heel makkelijk uw route vinden.

 

Jungle track.

Een 2 daagse trip naar het Park Meru Betiri (70.000 Ha) een jungle in het zuiden, waar apen, neushoornvogels, reuze vleermuizen, zwarte panters, grote leguanen en naar men zegt de laatste 7 overgebleven Javaanse tijgers voorkomen. Tevens een mogelijkheid om , ‘s avonds naar het strand te gaan waar de reuze schildpadden hun eieren komen leggen. (voor een uitgebreide beschrijving zie Sukamade)

 

Trip Kawah Ijen.

Deze vulkaan is de meest oostelijke vulkaan van Java. Hier wordt nog handmatig zwavel gewonnen en is een van de mooiste kraters in heel Indonesie. Vertrek om 04:00 uur , aankomst bij de voet van de vulkaan om ongeveer 05:00/05:30 uur. Het is ongeveer 2 tot 2 1/2 uur wandelen de berg op. De afdaling gaat sneller, en bij de auto krijgt u een ontbijtbox aangeboden. In de loop van de middag bent u weer terug. (voor een uitgebreide beschreiving zie Kawa Ijen). Speciaal in het pakket van Guesthouse Rumah Senang is de blue light/fire tour.

 

For Englisch language :vlag engeland.jpg

Bromo vulkaan.

Een tocht naar de Bromo vulkaan, 2 dagen , 1 nacht, we verblijven in het Lava Vieuw hotel, dit is in de plaats Ngadisdri. (voor een uitgebreide beschrijving zie Bromo)

 

For Englisch language :vlag engeland.jpg

Dagtrip naar Alas Purwo.

In de zuid-oost hoek van Java ligt het natuurreservaat Alas Purwo met een bezoek aan de steppe waar herten, wilde bantengs, pauwen, kariboes, visarenden en zwijnen voorkomen. Met tevens een boottocht van drie uur door de mangrovebossen.