Gaat u mee

Gaat u mee ?
Via één van onze reisagenten kunnen wij u diverse trips aanbieden. Indonesië bestaat uit meer dan 18.000 eilanden die echter niet allemaal zijn bewoond. Via Singapore, Kuala Lumpur of Hongkong (afhankelijk van welke vliegmaatschappij u kiest) kunnen de trips beginnen in Medan, Jakarta, Yogyakarta of Bali.

 

Het is mogelijk om op speciaal verzoek de plaatsen Bogor, Bandung en Pagandaran aan te doen maar omdat onze reisagenten er vanuit zullen gaan een ontspannen reis voor u te organiseren wordt aangeraden voor het alternatief Oost Java te kiezen. Maar uiteraard…….de keuze is aan u.

 

Hier beginnen we in Jakarta, de hoofdstad van Indonesië met 15 miljoen inwoners. De stad is zeer uitgestrekt en er is veel hoogbouw in het centrum. Helaas hebben de wegen geen gelijke tred gehouden met de ontwikkeling van de stad en dat heeft tot gevolg dat het verkeer een groot deel van de dag stil staat en daardoor de luchtverontreiniging toeneemt.

Heeft u voldoende tijd dan is het toch de moeite waard de stad te bezoeken.

Tijdens zo’n bezoek kunt u kiezen enige bezienswaardigheden te bezoeken of zelf op stap te gaan.

Bezienswaardigheden die de moeite waard zijn:

• Sunda Kelapa (oude haven waar veel goederen met zeilschepen worden aangevoerd). Een aanrader. Neem in ieder geval wat sigaretten mee, de werknemers paffen hier de nodige sigaretjes weg.

• Pasar Ikan (vismarkt naast de Sunda Kelapa).
Het oude stadhuis vlak bij de Sunda Kelapa in het noorden van de stad.

• Het Nationaal Musuem.

• De rommel en antiekmarkt aan de Jalan Surabaya.

• Het Nationaal Monument (MONAS).

• Het Ancol vermaakspark met de handicraft markt.

• Indonesië Taman Mini (Indonesië in het klein).

 

Gaat u zeker eens eten of winkelen in de buurt van het warenhuis Sarinah aan de Jalan Thamrin. In de straatjes in de directe omgeving zijn veel restaurantjes maar ook supermarkets, fastfoods restaurants en straatventers. Laat de stad tijdens een wandeling overdag op u inwerken.

 

Vanuit Jakarta is het goed mogelijk om direkt naar Yogyakarta te gaan. Deze reis kan per bus, trein of vliegtuig plaatsvinden. Het is natuurlijk ook mogelijk privé vervoer te arrangeren. Het goedkoopst is de bus maar heeft wel een reisduur van zo’n 10 uur. Met de trein, die ‘s morgens om 07:00 uur vertrekt, kunt u het mooie landschap aanschouwen omdat een gedeelte van de tocht dwars door de bergen loopt. De reisduur is hier ongeveer een 8 tot 9 uur. De sneltste vlucht, tevens de duurste, is met het vliegtuig (reistijd ongeveer 1 uur).

 

Kiest u ervoor om via Bogor en Bandung naar Yogjakarta te reizen dan verblijft u 1 nacht in een hotel in Bogor.

 

Bogor ligt slechts op een tweetal uur van Jakarta. In het centrum ligt de “plantentuin” en het paleis van de voormalige Nederlandse gouverneur: Buitenzorg. Verder voert de reis naar Bandung via de Puncakpas en de theetuinen en onderweg kunt u een bezoek brengen aan de theeplantage van Gunung Mas (Gouden Berg). Bandung ligt evenals Bogor in de bergen en heeft een mild klimaat. Het is de universiteitsstad voor Indonesië. In de stad is niet zo veel te zien maar de moeite waard zijn, buiten de stad, de vulkaan Tankuban Prahu en de heetwaterbronnen van Ciatar. Het is een hele ervaring om in het nabijgelegen zwembad een “duik” te nemen. En in de stad kunt u natuurlijk de muziekschool van Pak Udjo bezoeken. Het verblijf in Bandung is altijd minimaal 2 nachten.

 

Yogyakarta is de cultuurstad van Indonesië. Er is nog niet veel hoogbouw. Yogyakarta is een echte universiteitsstad met veel goedkope restaurants en hier kunt u zich laten vervoeren door een becak (fietstaxi). Onze reisagant maakt hier gebruik van verschillende hotels. Zowel 4 **** hotels en Guesthouses alsmede 3 *** hotels en Guesthouses (liggen wat verder van het centrum maar met de becak is het centrum (de grote winkelstraat de Jalan Maliboro) binnen 15 á 20 minuten te bereiken) .

Verder zijn er in de stad diverse bezienswaardigheden te zien en alles is bereikbaar per becak.
• Kraton (paleis van de Sultan).

• Waterpaleis (badhuis van de Sultan).

• Vogeltjes markt (dierenmarkt vlak bij de Kraton en het waterpaleis).

• De grote markt (pasar) een het begin van de Jalan Malioboro.
Leer ateliers.

• Batik ateliers (werkplaatsen en winkels).

• Zilverateliers (in Kota Gede. De maximale afstand die de Becakrijders afleggen).

• Jalan Malioboro (grote winkelstraat met restaurants warenhuizen en straatverkoop).

• Nachtmarkt (groente en fruitmarkt).

 

En buiten de stad kunt u bezoeken:

• Borobudur (Boeddhistische tempel uit ongeveer het jaar 800).

• Prambanan (Hindu tempel. Ongeveer 100 jaar jonger).

• Dieng Plateau. (Hoogvlakte ten noord-westen van de Borobudur met zwavelbronnen en diverse oude tempelcomplexen).

• Pottenbakkersdorp van Kasongan.

• Imogiri (begraafplaats van de sultans van Yogyakarta en Solo)

• Parangtritis (strand met zwarte duinen).

 

Trips buiten de stad kunnen geregeld worden bij een vertegenwoordiger van onze reisagent ter plaatse.

 

Het hotel dat in Yokyakarta wordt gebruikt ligt in het noorden van de stad op 15 minuten (becak-tijd) van de Malioboro. Het is ook mogelijk een klein hotel of guesthouse in het centrum te kiezen. Deze liggen allemaal in de Jalan Prawirotaman.

 

Als wij de reis via onze reisagent voor u regelen dan kunnen wij ook zorgen voor privévervoer verder naar het oosten. Uiteraard kunt u dit ook per bus (lijndienst) of per trein doen. Een goed alternatief is om een zogenaamde Long Distance Bemo te huren (Dit is een minibusje die je naar de plaats van bestemming brengt waarbij u mogelijk het busje met anderen moet delen).

 

Vanaf midden Java (Yogyakarta) gaat de reis verder naar het Oosten. Dit is een lange reisdag en u kunt kiezen uit een overnachting in Malang of u gaat direkt naar de Bromo en verblijft in een lokaal, eenvoudig hotel. U heeft hier een prachtig uitzicht op het Tenger gebergte, de Bromo en de Semeru. Wilt u ‘s nachts de Bromo bezoeken dan wordt u om een uur of 4 wakker gemaakt. U gaat dan met een landrover naar de top van Penanjakan (2800 meter) om daar de zon te zien opkomen. Hierna daalt u af naar de zandzee en kunt u via een trap van 255 treden de kraterrand bereiken. Na het ontbijt in het hotel gaat u verder naar oosten waarbij u om ongeveer 14:00 uur in Kalibaru aankomt.

 

Na Jember is Kalibaru nog maar 45 km verwijderd maar omdat u door de bergen moet rijden, met de diverse bochten, moet u toch rekenen op een reistijd van zo’n 1 1/2 uur. Maar u zult zich zeker niet vervelen.

 

Onze staf van Guesthouse Rumah Senang staat al up u te wachten en desgewenst kunt u na het welkomsdrankje even relaxen in één van de gastenkamers of alvast een duik nemen in het zwembad. Onze staf zal u vragen wat u in de avond wilt dineren zodat zij nog de boodschappen op de pasar kunnen halen.

 

Vanuit Kalibaru (Guesthouse Rumah Senang) kunnen diverse trips naar de omliggende koffie-, rubber- en cacaoplantages worden gemaakts alsmede tochten naar de 4 omliggende Nationale parken:

• De Ijen Hoogvlakte.

• Baluran Nationaal Park.

• Meru Betiri Nationaal Park – Sukamade – Schildpaddenstrand
Alas Purwo.

 

De meerdaagse trip naar Sukamade gelieve u bij boeking op te geven.

 

Andere trips zijn o.a.:

• Grote plantage trip met tevens een bezoek aan de fabriek waar de producten worden verwerkt (halve dag).

• Dagtrip naar Alas Purwo Nat.Park (een steppe landschap waar veel herten, wilde zwijnen, pauwen en apen voorkomen) hier kan ook een boottocht gemaakt worden door de mangrove bossen (3 uur). Belangrijk is rekening te houden met het getij. Bij laag water is het het mooiste want bij hoog water zijn er geen beesten.

• Waterval 3 km achter Margo Utomo I tussen de cacaoplantages (3 uur).

• Tocht met een koets vanuit Rumah Senang in combinatie met een wandeling door de rijstvelden in de direkte omgeving van het dorp. U brengt een bezoek aan ondermeer de blikslagers (het maken van potten en pannen), rijstpellerij, bakstenen fabricage, de lokale pasar, pindafabriek en het maken van tahoe.

• Wandeling vanuit Rumah Senang. De hangbrug brengt u op de Gunung Putri (de berg aan de andere kant van de rivier met suikerriet en koffieplantage).

• Jungle trek.

• 2 daagse trip naat het Nationaal Park Meru Betiri. (70.000 ha jungle in het zuiden waar apen. neushoornvogels, reuze vleermuizen, zwarte panters, grote leguanen en naar men zegt de laatste 7 overgebleven Javaanse tijgers voorkomen). Er is tevens de mogelijkheid om ‘s avonds naar het strand te gaan waar de reuze zeeschildpadden hun eieren komen leggen.

• Trip naar de Kawah Ijen vulkaan (de meest oostelijk vulkaan van Java waar nog handmatig zwavel wordt gewonnen). Vertrek om middernacht vanuit Rumah Senang en terugkomst rond de lunch.

 

Hoewel alle trips de moeite waard zijn willen wij toch benadrukken dat de trip naar Sukamade (zeeschildpadden) en de trip naar de Kawah Ijen (zwavel) zeer gewaardeerd werden bevonden door mensen die al eerder met één van onze reis-agenten een reis hebben gemaakt. Elders op de site vindt u uitgebreide informatie over Sukamade en de Kawah Ijen.

 

Uw reis op Java zit er dan na een paar dagen Rumah Senang op en heeft u de keuze om nog wat verder te trekken naar het nabij gelegen eiland Bali. Op zo’n 1 1/2 uur rijden vanaf Rumah Senang bent u bij de veerpont die u in ongeveer 45 minuten naar Bali brengt.

 

Ook op Bali hebben wij een eigen reis-agent die u desgewenst komt ophalen bij Rumah Senang en u brengt op Bali waar u wilt zijn. Via onze agent is het zeer goed mogelijk trips op Bali te maken. Zo denken wij bijvoorbeeld aan:

• Twee daagse trip naar Lovina beach (dolfijnen) waarbij onze agent u de diverse bezienswaardigheden op de heen en terugreis laat zien.

 

Wij hebben u verteld wat een beetje de mogelijkheden zijn. Uiteraard kunt u geheel uw eigen invulling geven aan de reis. Laat het ons weten en wij werken verder uw plan uit.