Paspoort

PASPOORT
Indonesië is een veilige en aantrekkelijke bestemming.
Eenmaal in Indonesië zult u ervaren dat de meeste Indonesiërs erg vriendelijk en behulpzaam zijn. U hoeft niet voorzichtiger te zijn dan in welke andere stad of welk ander land dan ook.

 

Buitenlandse bezoekers hebben een paspoort nodig dat tenminste nog zes maanden geldig is op de dag van aankomst in het land.
Houders van een Nederlands paspoort krijgen een visum met een geldigheid van 30 dagen bij aankomst in Indonesië. Dit visum kan op de luchthaven worden aangeschaft voor US$ 25,00 kontant.

Een visum voor een langere verblijfsduur kunt u aanvragen via de Indonesische Ambassade in Den Haag. Het aanvraagformulier kunt u via het internet online invullen. Met de geprinte formulieren en bijbehorende documenten meldt u zich bij de ambassade.

Er zijn ook visa met afwijkende geldigheidsperioden.
Vlak voor de landing in Indonesië ontvangt u van het cabinepersoneel een landingskaart en een douanaformulier. Elke paspoorthouder moet een landingskaart invullen.

Het bestaat uit twee delen: de eigenlijke landingskaart en een vertrekkaart. De immigratiebeambte houdt de landingskaart in. De vertrekkaart heeft u nodig om het land te kunnen verlaten. Dus het is erg belangrijk om die niet te verliezen.

 

LET OP : net als Singapore, hanteert Indonesië de doodstraf voor iedereen die probeert drugs het land binnen te smokkelen, zelfs kleine hoeveelheden. Dat geldt ook voor extasy en marihuana.