Reizen met kinderen

REIZEN MET KINDEREN
Misschien ziet u er tegenop om een lange en dure reis te maken met kinderen, als het niet strikt nodig is. Niettemin, met een beetje voorbereiding zullen kinderen net zo genieten van de reis als u en zich verbazen over alles en nog wat.

Tijdens de lange vlucht geven baby’s vaak de minste problemen. Ze slapen het grootste deel van de reis en worden alleen wakker voor de voeding of voor een schone luier. Na aankomst hebben zij meestal geen enkele last van de warmte.
Moet u een koffer vol babyvoeding en luiers meenemen ? Waarschijnlijk niet want de internationale luiermerken zijn verkrijgbaar in de supermarkt, aangepast voor het tropische klimaat.
Babyvoeding en poedermelk zijn in Indonesië verkrijgbaar in diverse samenstellingen. Babyvoeding is smakelijk en meestal gebaseerd op rijst, in plaats van aardappelen. De meeste keus is in gevriesdroogde voeding, waaraan u alleen warm water of melk hoeft toe te voegen. Populaire merken zijn Promina, Sun, SGM en nog enkele andere.

 

Oudere kinderen hoeven in Indonesië niet bang zijn dat hun favoriete burger, pizza, fried chicken, of patat moeten missen.
Het is goed om ruim voor het begin van de reis de kinderen nauw te betrekken bij alle voorbereidingen. U kunt uw kinderen bijvoorbeeld één en ander vertellen over de tradities in Indonesië, de diverse talen, het klimaat en hoe avontuurlijk het zal zijn om allerlei vreemde dingen te ontdekken.

Indonesië heeft veel ontspanningsmogelijkheden voor kinderen, zoals een aantal pretparken in Jakarta, safariparken (in de omgeving van Bogor, West Java, bij Tretes, Oost-Java en in Bali), zeiltochtjes in Bali of Pasir Putih (Oost-Java), zwemmen, gamehallen en nog veel meer.
Niettemin kan het reistempo van volwassenen voor kinderen te hoog zijn. Stem uw tempo dan ook af op de kinderen. Het is vast geen probleem om iets minder te zien en iets langer op elke plaats te verblijven. Probeer urenlange trips in de auto te voorkomen. Kinderen ervaren de wereld op een andere manier dan volwassenen en hebben meer tijd nodig om alle indrukken te verwerken.

 

Indonesiërs zijn dol op kinderen en zullen geen kans voorbij laten gaan om “hallo” te zeggen, uw kinderen aan te raken of snoepjes uit te delen. Met name kinderen met blond haar en blauwe ogen zijn voor iedereen erg aantrekkelijk, zowel kinderen als volwassenen.