Ingezonden stukjes door gasten

Onderstaand stukje kregen wij van de familie Posthumus en kregen de toestemming dit te publiceren.
Familie Posthumus bedankt hiervoor. Pieter en Wil van Dee.

Rumah Senang, Kalibaru oktober 2016.
Met mijn man, onze dochter, zoon, schoondochter en twee kleinzoontjes verbleven wij van 8 tot 15 oktober in Guesthouse “Rumah Senang”. Vanaf het eerste moment hebben we ons zeer welkom gevoeld. De kleinzonen van 1 1/2 en 3 jaar hebben er eveneens een fijne tijd gehad. Ze kregen volop aandacht, ook met het eten werd er rekening met hen gehouden.

 

Bij Indische mensen is eten heel belangrijk. Het is niet overdreven om te zeggen dat alles zeer goed smaakte. Als ontbijt aten mijn man, onze schoondochter en ik heerlijke nasi goreng met een gebakken ei. Voor de kleinzonen kwamen met het ontbijt en de lunch kleine pannenkoekjes op tafel. TIP: laat je met de lunch en het avondeten verrassen door Lisa. Elke dag volgden we hetzelfde ritueel, eerst het eten bewonderen, foto’s maken van het eten en daarna genieten van al het lekkers. Het eten was niet alleen lekker maar werd altijd heel mooi opgediend. TIP: Laat je verwennen met de verse sappen bij ontbijt en lunch. En elke keer een schaal met fruit. Bovendien kregen we op de middagen dat we “thuis” waren een kopje koffie met wat lekkers erbij.

 

Wat wij als heel bijzonder ervaarden is dat Lisa geassisteerd werd niet alleen door Novi, maar ook door de mannen Aris, echtgenoot van Lisa, en Arman. Wij vinden het gewoon dat mannen een handje meehelpen maar dat is niet standaard. Ook in NL. niet. Arman werkt in de keuken, in de tuin en fungeerde ook als gids naar de Gunung Putri (TIP). Wel een pittige wandeling !. Pak Novi, de tuinman probeerde ons uit te leggen wat er allemaal in de prachtige tuin groeit. Ibu Tofik zorgde voor onze hele mooie kamers.
En wat hebben we genoten van het zwembad ! Voor de kleintjes was het kinderbad heel leuk en lekker groot om te spelen.

 

TIP: Kawa Ijen. Aris heeft gids Imam hiervoor gevraagd. Imam is een zorgzame gids en hij weet heel veel te vertellen. TIP: dokartour met Imam. Ook de kleintjes konden mee. Diverse kleinschalige huisvlijtfabriekjes bezocht alsmede een wandeling door de kampong gemaakt. Imam kon ons weer heel veel vertellen. TIP: met de trein van Kalibaru naar Jember. Aris bracht ons op dat idee. Hij zorgde voor de kaartjes en dat we in Jember opgehaald werden om weer naar de villa te gaan. De treinreis ging door een mooi gebied, en de reis was voor de kleintjes erg leuk. Dus ook met de kleintjes konden we op stap gaan.

 

TIP: De pasar in Kalibaru en terug naar de villa met de dokar.

 

TIP: Wandelingen vanuit de villa naar de kali en aan de overkant van de kali. We verbaasden ons over het feit dat de mensen met scooters over de bruggetjes durfden. En overal werden we vriendelijke begroet en omdat we een beetje Bahasa Indonesia spraken, konden we kleine gesprekjes voeren.

 

We hebben ‘s avonds heerlijk op de achtergalerij gezeten, een bintang erbij, de dag doornemen en bespreken wat we de volgende ochtend kunnen doen. TIP: Behalve de zitjes op de voorgalerij, stonden er voor het huis ook bankjes. Het gaf je zicht op de voortuin en we konden een klein beetje het straatgebeuren volgen.

 

Op onze laatste avond kregen we een diner voorgeschoteld dat er zo ontzettend mooi uitzag. We waren zeer verrast. We hebben een hele mooie tijd gehad in “Rumah Senang”.