Alas Purwo National Park

ALAS PURWO National Park

Deze tour kunt u maken vanuit Guesthouse Rumah Senang.

In het kort een kleine uitleg.

U vertrekt om 05:00 uur. U ontvangt een ontbijtbox die u onderweg kunt nuttigen.

Aankomst rond 08:00 uur. U bezoekt daarna de Savanne, schildpadden en maakt een boottocht.

Rond 12:00 uur gebruikt u de lunch ( deze is trouwens in de prijs inbegrepen)

U vertrekt naar Rumah Senang rond 14:00 uur. U bent ruimschoots op tijd om u nog wat op te frissen voordat u eventueel aan het diner gaat deelnemen.

Het Nationale park ALAS PURWO ligt in het zuidoosten van Indonesisch Java op het Blambangan schiereiland en nabij de stad Banyuwangi.

Het gebied is 434 vierkante kilometer groot en bestaat voor een groot deel uit savanne, regenwoud en mangrove, met langs de kust stranden en koraalriffen.

Volgens een Javaanse legende zou de aarde hier zijn ontstaan. De naam Alas Purwo komt van woud (Alas) en het begin van alles (Purwo). Veel Javanen geloven dat Alas Purwo een heilige plek is. De Hindoe tempel Pura Giri Selokah trekt vele pelgrims aan, voornamelijk tijdens Pagerwesi (Hindoestaans oud en nieuw).

     

     

De bewoners van Alas Purwo levens volgens de Blambagan cultuur. Zij geloven dat ergens in het park een dolk is verborgen. In het park wordt daarom veel gemediteerd en er worden religieuze ceremonies gehouden. Deze ceremonies worden gehouden in grotten zoals de paleisgrot, prinsengrot en tijgergrot.

In het park vindt je een grote schat aan wildlife. Vele soorten zijn zeldzaam of bedreigd zoals de Javaanse stier, wilde hond, verzilverde bladaap, groene pauw, rode jungle fowl, olijvenrijstschildpad en groene schildpad. Het park is ook een verblijfplaats van muisherten, langstaart makaken, luntung apen, Javaanse herten, kankareng vogels, rangkong vogels en neushoornvogels. Ook zie je wilde runderen en zwijnen.

Uiteraard alles onder voorbehoud want het blijft de natuur.