Binnenlandse vluchten

BINNENLANDSE VLUCHTEN
Indonesië heeft een groot aantal binnenlandse luchtvaartmaatschappijen. Niet alleen Garuda Indonesia en Merpati Nusantara, maar ook Adam Air, Mandala, Lion Air, Jatayu Air, Batavia Air, Pelita Air en verschillende andere airlines.

Vanaf Jakarta zijn er dagelijks talloze vluchten naar binnenlandse bestemmingen als Medan, Palembang, Bandung, Semarang, Yogyakarta, Surakarta, Surabaya, Denpasar (hoofdstad van het eiland Bali), Mataram op Lombok, Kupang, Makassar, Balikpapan, Banjarmasin, Ambon, Manado, Biak en Jayapura.

Tussen Jakarta en Surabaya kunt u kiezen uit meer dan 20 retourvluchten per dag. De meeste airlines hebben de dienstregeling op hun websites staan.

 

De gecombineerde vloten van alle binnenlandse maatschappijen bevatten talrijke Boeing 737 vliegtuigen en ook MD80’s. Andere typen op de kortere routes zijn Fokker F100s, F27 (propeller) en F28 (jet).
Op tijd vertrekken en aankomen en een efficiënte bagageafhandeling zijn eerder norm dan uitzondering. Het enige nadeel is dat de verschillende maatschappijen de tickets van hun concurrenten niet erkennen.

Mocht u een lange trip plannen met veel tussenstops, dan is het handig om met dezelfde maatschappij te vliegen.
U kunt uw reserveringen maken via een reisagent, maar ook via airlines in Nederland. Het is echter meer betrouwbaar en zeker veel goedkoper om uw binnenlandse vluchten pas te reserveren na aankomst in Indonesië.

 

Luchthavenbelasting voor binnenlandse vluchten varieert per luchthaven en bedraagt gewoonlijk rond Rp 30.000 per passagier.
Op alle luchthavens en treinstations zult u waarschuwingen zien om geen gebruik te maken van calo (tussenhandelaars) maar uw tickets rechtstreeks aan het loket te kopen.