RS

 

Guesthouse Rumah Senang ( huis waar je je prettig voelt ) , en uw vakantieadres op Oost-Java, is een drie sterren (***) Guesthouse in Desa Karjahardjo, 3 km van Kalibaru op Oost-Java.

Het is zo’n kleine 60 km rijden naar de ferry ( Ketapang ) die u naar Bali brengt.

Aan de voorzijde heeft u zicht op de Gunung Raung ( 3.300 meter ) en aan de achterzijde op de Gunung Putri met de rivier de “Kalibaru” en de jungle.

 

 

Het is een uitgelezen “stop” voor toeristen die 1 of meerdere dagen (een langer verblijf is ook mogelijk) rust willen hebben.

Vanuit Guesthouse Rumah Senang kunt u ook verschillende excursies maken zoals:

• Sukamade – 2 daagse tocht op een unieke locatie.
• Kawa Ijen – Avontuurlijke tocht – Speciaal is de blue light/fire tour.
• Dokar tour – Tocht met een paard en wagen.
• Baluran – Dagtocht en twee-daagse tocht mogelijk (steppe gebied).
• Alas Purwo – Avontuurlijke tocht met mangrove tocht.
• Plantage tour (de echte) – Interessante tocht.
• Wandeling plantage – In de achtertuin van Rumah Senang met of zonder gids.
• Watu Ulo – Picknick en wandelen met eventueel bezoek aan een chocolade fabriek.

Voor uitgebreide informatie zie trips.

 

Guesthouse Rumah Senang bestaat uit een villa met twee gastenkamers en een apart gelegen gastenverblijf, ook  met twee kamers.

Alle kamers zijn voorzien van heerlijke bedden, 1 of 2 bedden bijplaatsen is geen probleem daar de kamers heel ruim zijn. De kamers zijn volledig ingericht (badkamer met inloopdouche, toilet, warm en koud stromend water). Tevens zijn koffie en theefaciliteiten aanwezig.

 

 

Ook is er gratis Wifi op het gehele terrein.

Op de terrassen is er voldoende ruimte om te relaxen en te luisteren naar de geluiden van de stromende rivier en de jungle. In onze Gazebo, bij het zwembad, is het goed vertoeven.

 

Op het terras van de villa gebruikt u het ontbijt, lunch en diner. Onze staf maakt de heerlijkste gerechten tegen redelijke prijzen (het diner bestaat uit een hoofdgerecht, nagerecht en koffie of thee).

De eerste dag bij aankomst maakt ons team meestal een zogenaamd verrassingsmenu omdat zij niet weten wat de gasten willen eten en omdat zij in de vroege morgen verse ingrediënten kopen want versheid staat bij Guesthouse Rumah Senang hoog in het vaandel.

 

Guesthouse Rumah Senang heeft de beschikking over voldoende personeel zoals een huishoudelijk team, kookteam, tuin en zwembadonderhoud, bewaking, was service en transportdiensten.

U kunt niet bij ons alleen een kamer huren maar het is ook mogelijk een gehele of een gedeeltelijke reis via ons te regelen. Informatie is te verkrijgen via het e-mailadres: p.van.dee@corvandee.nl